4 stoepkrijtspelletjes die je met je kinderen kan spelen

Vrouwen, dat zijn de echte helden. En dat kunnen hun kinderen beamen. Zelfs met eenvoudig buitenspeelgoed kunnen ze de leukste spelletjes bedenken en beleven de kleintjes de tijd van hun leven. Neem bijvoorbeeld stoepkrijt. Daarmee kan je niet alleen samen de mooiste tekeningen maken, maar ook nog eens veel spelletjes spelen. De ouderwetse hinkelbaan heb je met stoepkrijt zo tot leven getoverd, maar er is ook meer dan enkel dat. Hieronder een aantal inspirerende ideeën die enkele vrouwelijke helden met ons deelden.

Darten met stoepkrijt

Je kan bijvoorbeeld darten op de stoep. Teken daarvoor met behulp van stoepkrijt een grote cirkel op de grond (10 punten) en daarna een kleinere cirkel (20 punten) en nog een (30 punten) en nog een (40 punten). Eindig met een heel kleine cirkel en geef deze het getal 50 mee (50 punten). Noteer ook de genoemde getallen in de andere cirkels. Vervolgens kan je met behulp van een voorwerp darten voor punten, bijvoorbeeld met een zakje zand.

Een selfie maken met stoepkrijt

Er was een tijd dat selfies niet werden gemaakt met een smartphone, maar waarbij er heel wat creativiteit en kunde aan te pas kwam. Breng die tijd weer tot leven en maak samen een stoepkrijtselfie. Daarvoor gaat je kleintje op de grond liggen en teken jij met behulp van stoepkrijt de omtrek van je kindje. Daarna doet je kindje hetzelfde voor jou. Vervolgens kunnen jullie elkaar met stoepkrijt inkleuren, een gezichtje geven en bijvoorbeeld een prinsessenkleed aandoen. Krijg je deze keer een kroon of toch maar een hanenkam? Aan jullie de keuze, maar pret is sowieso gegarandeerd.

Tover de openbare weg tot leven

Teken een weg waarover de kinderen met hun step kunnen racen. Voeg er ook zebrapaden, stoplichten en verkeersborden aan toe, zodat jullie tussendoor ook even de verkeersregels kunnen inoefenen. Wat je ook kan doen, is een speurtocht met pijlen. Door de pijlen te volgen, moeten de kleintjes de grote schat zien te vinden. Onderweg kan je er ook een aantal leuke opdrachten aan koppelen. En mits wat creativiteit tover je zelfs een doolhof tot leven! Het enige wat je nodig hebt, is stoepkrijt en ruimte.

Vormen- en kleurenspel met stoepkrijt

Met kinderen die nog alles leren over vormpjes kan je een vormen- en kleurenspel spelen. Je tekent bijvoorbeeld allemaal vierkanten, cirkels, driehoeken, rechthoeken en ruiten op de grond en gebruikt daarbij verschillende kleuren. De jongeren moeten vervolgens van vorm tot vorm springen en bijvoorbeeld enkel via cirkels en rode vormen de overkant zien te bereiken. Je kan het spel eenvoudig een stuk moeilijker maken door bijvoorbeeld parallellogrammen, rechthoekige driehoeken, achthoeken en ovalen toe te voegen.

Terug naar Games