Maryam Hassouni is misschien niet de eerste naam die in je opkomt wanneer je denkt aan bekende Nederlandse actrices. Misschien wordt ze al iets bekender als ik 'Dunya' zeg? Jawel, deze Nederlands-Marrokkaanse actrice vertolkte lange tijd de rol van Dunya in de serie Dunya en Desie. Hiermee verwierf ze de nodige faam.

Toch krijgt ze al eerder, in 2005 om precies te zijn, de ultieme waardering voor haar werk in de film Offers. In de film volgt men een politieagent die infiltreert in een gevaarlijke terroristische organisatie. Hij wil achterhalen welke plannen de organisatie heeft voor een mogelijke terroristische aanslag, maar hij raakt verstrikt in een web van leugens en tegengestelde belangen.  Maryam Hassouni speelt de Marokkaanse Laila el Gatawi en ontvangt een Emmy awards voor haar performance. Dat is een ongelofelijke prestatie op je 21ste.

In 2008 wordt Hassouni als één van de Europese 'shooting stars' benoemd. Dit betekent dat ze is geselecteerd door de European Film Promotion Board als een opkomend talent. Na deze tijd speelt ze nog in verschillende nationale producties zoals de televisieserie Flikken, de serie Verborgen Gebreken en enkele films zoals Doodslag en Anubis.

Het acteervak lijkt in ieder geval helemaal haar ding. Haar studie rechten heeft ze afgebroken omdat ze deze niet kan combineren met haar drukke leven als actrice. Druk heeft ze het zeker, want met haar Amerikaanse agentschap struint ze de ene na de andere hollywood auditie af, vooral mooie hoofdrollen. Helaas is de rol die haar grote doorbraak moet wezen nog niet voorbij gekomen, maar ze blijft het proberen.
 

NOTFOUND

Terug naar Film