Ben jij benieuwd naar de trends op het gebied van beauty? Wij zijn helemaal op de hoogte en delen het maar al te graag met jou. Dit wordt namelijk het jaar van de huid. Natural beauty is dé trend, en een mooie, egale en glowy huid hoort daar helemaal bij.

Jong en fris

Een jonge en frisse look wordt zeer belangrijk dit jaar. Dit betekent dus dat de heftige cosmetische ingrepen op zijn retour zijn. Geen opgeblazen lippen en opgespoten jukbeenderen: het draait allemaal om de natuurlijk gelaatstrekken. De huid speelt daarin een essentiële rol, en er wordt dus ook veel gedaan om deze zo mooi en fris mogelijk te houden. Microdermabrasie, een soort intensieve scrub behandeling, wordt dus erg populair. Ook Meso therapie, een behandeling waarbij werkzame stoffen door hele kleine naaldjes in de huid worden gebracht, beleeft een opmars.

Natuurlijke cremes

Qua cremes gaan we richting de natuurlijke smeersels. Vooral vitamine A is een populair bestanddeel, vanwege zijn anti-rimpel werking. Tevens worden andere vitaminen zoals B, C, E en K veelvuldig in cremes gebruikt. Ook Idobenone, het zusje van het welbekende enzym Q10, zul je ook gaan tegenkomen op de verpakking van je cremes. Tevens wordt er onderzoek gedaan naar polyfenolen. Deze anti-oxidanten zijn onder andere te vinden in granaatappelsap, groene & witte thee en wijn.

Gekleurde eyeliner

Betreft make-up staat de natural look centraal. We gebruiken steeds minder cosmetica, dus plamuren is absoluut uit den boze. Powervrouwen gebruiken make-up als accessoire en niet als masker. Een glowy huid is absoluut de trend, dus zorg voor een goede bb-creme (of foundation) in de juiste kleur, en een mooie highlighter voor het shiny effect. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je niet meer mag uitpakken met make-up: een mooie gekleurde oogschaduw, eyeliner of lipstick kan je look helemaal compleet maken. Just don't overdo it. :)

Terug naar Beauty