Ben jij een powervrouw? Jaag jij je droom na en neem je de sprong in het diepe? Ga je de marathon lopen? Ga je je inzetten voor een goed doel? Wil je een eigen bedrijf oprichten? Als vrouw heb je waarschijnlijk mooie doelen en dromen die je graag zou willen waarmaken. Dit gebeurt helaas niet vanzelf: je zult er hard voor moeten werken. Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet zodat ook jij je doelen kunt bereiken.

1, Rome is niet in 1 dag gebouwd. Een succesvol bedrijf oprichten, een thuisstudie afronden of een wereldreis maken doe je niet in één dag. Het is ook geen kwestie van geluk, net zoals in een casino. Het spelletje dat je speelt is in dit geval een 'reis' en elke stap is een stap in de goede richting. Zorg dat je een route uitstippelt die uiteindelijk bij jouw doel uitkomt. Als je een marathon wilt rennen, dan zul je moeten trainen. Zet daarom een trainingsschema op en probeer je daar aan te houden. Zo komt die marathon meteen een stukje dichterbij.

2, Doorzettingsvermogen is de sleutel. Wanneer je iets wilt bereiken in je leven, zul je er hard voor moeten werken. Het opzetten van een eigen bedrijf is geen peulenschil. Het vereist veel doorzettingsvermogen en hard werken, maar geef niet op. Lees bijvoorbeeld dit verhaal van Simone van Trojen, die eigenhandig een jurkjeswebshop opzette.

3, Zet kleine stappen. Heb je altijd al een populair webshop willen oprichten met eigen gemaakte spulletjes? Een fancy webshop is duur en kost er veel tijd en inzet. Begin daarom eerst met het maken van de spulletjes en start met een gratis webshop. Wanneer deze begint te lopen, kun je er altijd nog voor kiezen om een professionele webshop te laten maken.

4, Wees realistisch. Heb je altijd al modellenwerk willen doen, maar heb je niet de ideale lengte of maten? Hoe graag je het ook zou willen, een modellencarrière zoals die van Doutzen Kroes is niet voor jou weggelegd. Dat betekent echter niet dat je je modellendroom moet opgeven. Er zijn namelijk genoeg modellenbureau's die mensen zoeken voor commercials en fotoshoots die gericht zijn op de 'echte vrouw', denk maar aan de Dove reclames.

NOTFOUND

Terug naar Business