De basis van beleggen

Online geld verdienen is anno 2020 erg hot. Er ontstaan allerlei nieuwe methodes om een inkomen te creëren, maar één klassieke manier om online geld te verdienen is beleggen. Beleggen werd vroeger zonder het internet gedaan, maar tegenwoordig gaat vrijwel alles online. Op zoek naar een nieuwe manier om geld te verdienen? Wellicht is beleggen wat voor jou!

Definitie van beleggen

Beleggen is in principe niets meer dan een investering maken en verwachten dat deze investering uiteindelijk in waarde toe zal nemen. Je investeert deze week bijvoorbeeld €5,- en verwacht dat het bedrag over zeven dagen €10,- waard wordt. Ook kan je investeren zonder een bepaald bedrag in gedachte te hebben. Hierbij zoek je simpelweg naar stijgende koersen, want dan blijf je winst maken.

Hoe werkt beleggen precies?

Beleggen is een heel breed begrip en omvat diverse methodes, producten en resultaten. Zo kan je onder andere beleggen in aandelen, obligaties, indices, beleggingsfondsen, opties en effecten. Elk beleggingsproduct vereist andere kennis, dus ga er maar niet vanuit dat je al deze beleggingsproducten snel weet te beheersen. Investeer je bijvoorbeeld in aandelen. Dan koop je als het ware een aandeel van het bedrijf en word je deels eigenaar. Hierbij ben je dan wel afhankelijk van stijgende koersen, omdat je aandeel anders niet in waarde toeneemt. Het resultaat van het hebben van een aandeel is dat je dividendwinst uitgekeerd kan krijgen. Dit is een periodiek bedrag dat bedrijven vaak aan hun aandeelhouders geven. Ook kan je geld verdienen door het aandeel met een hogere koopwaarde te verkopen.

Naast aandelen te kopen, kan je ook beleggen in CFD's. CFD's kunnen van aandelen zijn, maar ook van valuta, grondstoffen en andere beleggingsproducten. Je investeert hierbij niet in het product, maar in de beweging die de bijbehorende koers maakt. Je kan dus ook op dalende koersen inspelen. Het gehele beleggingsproces verloopt via een broker. De broker biedt jou de software en mogelijkheid om posities te openen en te sluiten. Ook zal de broker jouw geld uitkeren. Lijkt beleggen wat voor jou? Doe dan genoeg onderzoek naar beleggen voor beginners voordat je begint. Zoek met een stappenplan welk beleggingsproduct bij je past en verdiep je in de bijbehorende kennis. Dit wordt al een stuk eenvoudiger als je het stappenplan "beleggen voor beginners" van het Strategisch beleggen portaal gebruikt. Met dit stappenplan wordt beleggen voor beginners een stuk eenvoudiger.

Verwachtingen en de realiteit 

Mensen denken bij beleggen vaak aan snel en makkelijk geld, maar dit gaat in werkelijkheid meestal niet zo. Op het begin is de kans groot dat je verlies maakt. Begin dus niet met te grote posities en bouw het proces langzaam op. Word ook niet ongeduldig als je positie even negatief wordt. Dit kan namelijk weer snel positief worden. Het is geen snel geld en al helemaal niet makkelijk. Het kost veel tijd en geld om te leren. Beleg dan ook alleen met geld dat je kwijt kan.
Terug naar Business