Crèmes, shampoos, nagelverharders... er zijn talloze middeltjes op de markt die ervoor zorgen dat jij er op je mooist bijloopt. Toch helpen deze producten niet altijd. Vaak zit het probleem van binnen. Dof haar, een oneffen huid en zwakke nagels kunnen eenvoudig worden veroorzaakt door een fout dieet. Misschien krijg je te weinig vitaminen binnen of ben je overgevoelig voor bepaalde voedingsmiddelen. Wij hebben in ieder geval enkele 'eet-je-mooi' tips zodat je je probleem bij de wortel aanpakt.

Oneffen huid?

Rode bietensap: het klinkt niet echt lekker (en dat is het ook niet), maar het is wel ontzettend goed voor je lichaam. Het werkt namelijk bloedzuiverend doordat het het anti-oxidant betalaine bevat. Dit verhoogt de aanmaak van gluthathione in het lichaam, en dit zorgt er weer voor dat bepaalde slechte stoffen naar de darmen worden vervoerd zodat het kan worden afgevoerd. Tevens zorgt rode bietensap voor de aanmaak van nieuwe cellen. Oftewel: Rode bieten zijn het ultieme detoxfood. Hello pretty skin, hello rode bietensap.

Zwakke nagels?

Heb jij zwakke of breekbare nagels? Dan is het mogelijk dat je een tekort hebt aan Vitamine A, vitamine B2 of eiwitten. Probeer dus zoveel mogelijk voedsel te eten met deze voedingsstoffen, zodat je nagels weer mooi en sterk worden. Denk bijvoorbeeld aan zilvervliesrijst, vette vis (bijvoorbeeld makreel of haring), noten, volkoren producten en verse groenten en citrusvruchten. Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende te drinken, bijvoorbeeld water en groene thee. Tevens is het mogelijk om voedingssupplementen te nemen voor sterkere nagels. Wanneer het op de natuurlijke wijze niet lukt, dan is dit ook een optie. Let wel: deze voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gezonde voeding. Het is alleen maar een toevoeging.

Dof haar?

Heb je last van dof haar? Natuurlijk kun je je haar glanzend maken door het niet te mishandelen met hitte (föhn, stijltang, krultang), het te wassen met een goede shampoo en het haar te beschermen tegen de zon. Daarnaast moet je het op zijn tijd laten knippen en kun je je haar af en toe verwennen met een maskertje. Toch is voedsel ook van groot belang. Het eten van vette vis is goed voor je haar. Tevens zijn groene groenten ook een oppepper voor je haardos. Verder kun je je te goed doen aan bonen, noten en granen.

Zo zie je maar weer dat voedsel van grote invloed is op je uiterlijk. Eat well, look good :)

Terug naar Beauty