Overzicht houden in de snel veranderende fashion branche

Als we één branche of sector moeten opnoemen waar veranderingen elkaar in een razendsnel tempo opvolgen, dan is het wel de fashion branche. Dit komt vooral omdat we kleding steeds meer zijn gaan zien als een wegwerpartikel. Hoe anders was dat nog in de jaren 50 van de vorige eeuw, toen kleding juist veel waarde had en niet zomaar werd weggegooid. Omdat kleding tegenwoordig relatief goedkoop is, ligt de drempel om een kledingstuk weg te gooien een stuk lager. Veel kledingstukken belanden dan ook in de textielbak, gewoon omdat we er op uitgekeken zijn.

Voor u, als ondernemer in de fashion branche, betekent dit dat de ene collectie nauwelijks in de winkels hangt als de nieuwe collectie alweer op de ontwerptafel ligt. De time-to-market wordt steeds korter. Om overzicht te kunnen houden in deze zeer snel veranderende fashion branche, biedt fashion ERP software uitkomst. U leest er meer over in deze blog.

Fashion ERP software versus algemene ERP

Fashion ERP software is ERP software die specifiek ontwikkeld is voor de fashion branche. Vaak wordt er gekozen voor een vrij eenvoudig en overzichtelijk ERP-systeem met modules die speciaal ontwikkeld zijn voor de fashionindustrie. Juist omdat het zo’n dynamische sector is en veranderingen elkaar in rap tempo opvolgen, moet het systeem overzichtelijk en vooral niet te ingewikkeld zijn. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn hoe het ervoor staat. Wat we veel terugzien in fashion ERP software is een zogenaamde variantenmatrix. Hierin kunnen de kleuren, maten én verkoopcijfers van alle items worden opgenomen.

Het belang van een goed afgestemd ERP-systeem

Dankzij een goed afgestemd ERP-systeem kunnen spelers in de fashion sector adequaat inspelen op snel veranderende collecties, ontwikkelingen en tendensen binnen de branche. Daar waar er in de jaren 50 van de vorige eeuw alleen zomer- en wintercollecties waren, is dat vandaag de dag wel anders. Iedere maand komt er wel een nieuwe collectie uit en moet de oude collectie weer plaats maken. De time-to-market wordt hierdoor steeds korter. De populariteit van een bepaald artikel moet nauwlettend in de gaten worden gehouden. En trends moeten op de voet worden gevolgd. Gelukkig maakt fashion ERP software dit allemaal een stukje makkelijker.

Voor wie kan fashion ERP software uitkomst bieden?

Of u nu actief bent als retailer, fashion groothandel of een private label heeft, fashion ERP software van TCOG biedt uitkomst. Het mooie van zo’n specifiek ERP-systeem is dat het helemaal op uw wensen en verwachtingen kan worden afgestemd. Zo vraagt fashion ERP software voor een private label bedrijf bijvoorbeeld om een iets andere insteek dan wanneer het gaat om retail of wholesale. Bent u benieuwd wat TCOG voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag dan geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Terug naar Business