De Italiaanse Chiara Ferragni is 25 jaar geleden geboren in Cremona, momenteel rechtenstudent op Bocconi universiteit maar vooral bekend om haar modeblog 'The Blonde Salad'. In 2009 begon ze met haar fashion blog om haar volgers elke dag een persoonlijke look te geven, compleet met details in zowel Engels en Italiaans. De blog is een ongekend succes en een ware inspiratiebron voor vele fashionistas.

Wie is ze en wat doet ze

The Blonde Salad krijgt  dagelijks 110.000 bezoekers. En alsof dat nog niet genoeg is, is ze door New York Magazine uitgeroepen als 'One of the biggest breakout street-style star of the Year'. Naast bloggen en fotograferen is de knappe Italiaanse ook aan het ontwerpen geslagen voor luxe webshop Luisa Via Roma. Chiara heeft een zwak voor schoenen en heeft een tassenverzameling om jaloers op te worden. Samen met haar hondje Mathilda en hubby Richie woont ze in modestad Milaan. Chiara is met recht hot in fashionland en reist dan ook de wereld over van Fashion Week naar Fashion Week. En dat geheel in stijl. Wat haar stijl is? Dat is elke dag weer een verrassing, van stoer tot tuttig en van kleurrijk tot somber.

The beginning of succes

De blondine uit milaan is destijds begonnen met het plaatsen van charismatische foto's op Flickr en lookbook.nu. Via een link kon iedereen haar blog vinden. 'The Blond Salad' is oorspronkelijk begonnen als een reisdagboek, maar naar verloop van tijd is de blog veranderd in een dagboek over mode en lifestyle. Chiara geeft tips over kleding en de laatste trends op gebied van winkelen en mode en houdt ons op de hoogte van haar aanwezigheid bij verschillende mode- events en openingen zoals de Vivienne Westwood show.
Maar wat is nu het ware geheim van haar succes? Dat ze actief en ondernemend is, mag duidelijk zijn. Maar wat doet deze fotograferende, fotogenieke Chiara nog meer om 100.000+ volgers te hebben?

Tips voor succesvol bloggen:

  • Wees blond. Ben je dat niet, neem dan een flinke shot peroxide.
  • Zoek ouders of andere familieleden die in de mode zitten voor connecties.
  • Neem een vriendje die kan fotograferen. (De meeste foto's van de blonde salade zijn door vriendjelief genomen)
  • Zorg voor een afgetraind, prachtig lichaam zodat alle kleding je goed staat.

Dat was natuurlijk een lolletje, maar mocht je écht graag willen bloggen, dan hebben we nog wat bruikbare tips voor je:

  • Pak je (digitale) pen en wordt blogger. Hoe meer je van jezelf laat horen hoe sneller mensen je kennen!
  • Zet inspirerende foto's online
  • Maak persoonlijke pagina's aan op Facebook en Twitter en tweet jezelf een slag in de ronde.
  • Schroom daarbij niet om bekende namen te noemen zoals Gucci, Dior en Giorgio Armani.
  • Zorg ervoor dat je wordt uitgenodigd bij fashionshows.
  • Inspireer je volgers door af te wisselen met stijl en ben vooral lief voor je volgers.

Good Luck!

Terug naar Beauty