'Ik heb niks om aan te trekken!' is een bekende quote die vaak uit een vrouwenmond komt. Maar in 9 van de 10 gevallen hebben we natuurlijk wel wat aan te trekken. Ondank een volle kast met alle denkbare kledingstukken, zullen vrouwen nooit genoeg schoenen, tassen, broeken en jurken hebben. In die propvolle kledingkast is toch altijd wel een plekje te vinden voor een nieuwe aankoop. Online kledingshops en merkkleding winkels zijn de populairste bestemmingen in het surfgedrag van de vrouw. Maar waarom worden vrouwen nu eigenlijk zo blij van mode?

Mode en stemming

Vrouwen stemmen hun kleding meestal af op hun humeur en vaak kun je dus aan de outfit zien in wat voor bui een vrouw is. Zo loop je de ene dag in comfortabele jeans met een dikke trui en de andere dag in een jurkje met elegante hakjes. Daarnaast volgen vrouwen vaak de laatste mode trends om er voor hun vriendinnen en collega's leuk uit te zien.

Feiten!

  • Vrouwen schijnen pas vanaf hun 57ste goed te worden in het kopen van kleding. Vanaf deze leeftijd zou je zelfverzekerder winkelen en beter zijn in het selecteren van de juiste kleding.
  • Britse vrouwen denken zo'n 91 keer per dag aan mode. Dit zal voor de Nederlandse vrouw vast niet anders zijn.
  • De gemiddelde vrouw koopt in haar leven zo'n 3109 kledingstukken, waaronder 271 paar schoenen, 185 jurken en 145 tassen.
  • In totaal wordt er ongeveer 105.000 euro uitgegeven aan kleding.
  • 41 procent van de 1000 vrouwen kleedt zich twee keer per dag om en een kwart werkt vier keer per dag haar make-up bij.
  • Een bij de meeste vrouwen bekend feitje; 14 procent van de vrouwen houden bepaalde aankopen verborgen voor hun man.
  • En last but not least. 18 procent heeft een extra paar schoenen op het werk staan voor het geval ze na het werk door moet naar een andere afspraak.

Meer tips? Lees alles over mode en beauty van Gurlz

Terug naar Fashion