Wanneer je een beetje serieus met sport bezig bent, dan is een sporthorloge geen overbodige luxe. Dan hoef je nooit meer hard te lopen met je grote telefoon in zo'n armtasje of, vervelender nog, in je handen. Je horloge trackt al je sportactiviteiten en biedt vaak nog veel meer functionaliteiten. De Garmin Fenix 3 is wat dat betreft wel het paradepaardje. Hier vind je de bevindingen van sporthorloge review website Sport Logboek over de Garmin Fenix 3.

Design & specificaties

Het design van de Garmin Fenix 3 is vrij groot. Het is een redelijk omvangrijk horloge dat zeker opvalt om je pols. Het klokje meet 51 mm in diameter en is 16,0 mm dik. Het scherm is 30,4 mm in diameter. De batterij is een oplaadbare lithium ion batterij van 300 mAH. Dit klinkt niet heel erg spannend, maar hiermee kun je je Garmin Fenix 3 in horlogefunctie maar liefst 6 weken gebruiken zonder deze op te laden. In trainingsmodus inclusief GPS tracking red je het 20 uur, wat erg bijzonder is. De Garmin Fenix 3 beschikt niet over een touch screen, en dat is dan ook de reden dat het horloge zo lang meegaat met een opgeladen batterij.

Garmin Fenix 3 sportfuncties

Wanneer je de Garmin Fenix 3 aanschaft, dan kun je het beste kiezen voor een performance pack. Deze bevat een slimme hartslagband waarmee je méér kunt meten dan alleen je hartslag. Ook je verticale oscillatie en ground contact time tijdens het hardlopen worden bijgehouden, alsook je aantal zwemslagen, het slagtype en de slagsnelheid bij het zwemmen. Zelfs met golfen is de Fenix 3 een handig hulpmiddel, waarbij de slagafstand kan worden berekend. Zulke functies maakt van de Garmin Fenix 3 het ultieme sporthorloge. De Fenix 3 is overigens ook compatible met andere accessoires waarmee je je sportactiviteiten nog beter kunnen tracken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een powermeter of cadansmeter op de racefiets.

Dagelijks gebruik

Het horloge heeft een mooi uiterlijk, wat het ook geschikt maakt voor dagelijks gebruik. De stappenteller is een leuke functie waarmee je wordt uitgedaagd om dagelijks voldoende te bewegen (al zal dit voor de gemiddelde eigenaar van een Garmin Fenix 3 niet echt een uitdaging zijn). Daarnaast beschikt het horloge over een slaap tracker, zodat je in grafiekvorm kunt zien hoe diep je 's nachts hebt geslapen. Niet onmisbaar, maar wel leuk om soms te bekijken

Verschil met andere smart watches

Laten we voorop stellen dat de Garmin Fenix 3 geen echte smart watch is, zoals bijvoorbeeld de Apple Watch. De Fenix 3 is een sporthorloge met smart watch functies, waar de Apple Watch juist een Smart Watch is met sporthorloge functies. De smart watch functies zijn dan ook redelijk beperkt op de Garmin Fenix 3. Je kunt e-mails, appjes en andere meldingen lezen/bekijken, maar je kunt bijvoorbeeld geen berichten terugsturen. Wanneer je echt op zoek bent naar een smart watch, dan is de Garmin Fenix 3 waarschijnlijk wat te beperkt qua functionaliteiten.

Garmin Fenix 3 Sapphire?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een sporthorloge toch een grote uitgave gaat doen, dan kun je ook kiezen voor de Sapphire met het krasbestendige glas en de metalen band. Maar om heel eerlijk te zijn, zal de gemiddelde sporter de band nagenoeg nooit wisselen. Daarnaast is het glas van de Garmin Fenix 3 óók ontzettend kwalitatief. Zelfs nadat het horloge veelvuldig in aanraking is gekomen met deurklinken, hoeken van tafels en andere meubilair waar je regelmatig tegen stoot, is er geen krasje te zien op het glas.

Terug naar Sport