Hoe organiseer je een geslaagd communie- of lentefeest?

Kinderen worden snel groot. En voor je het weet staat het communie- of lentefeest van je oogappel voor de deur. Is het de eerste keer dat je een communie- of lentefeest moet organiseren? Dan kan je wel wat goede tips gebruiken. Lees snel verder om te weten wat je zéker niet mag vergeten!

Leg een locatie vast

Het vieren van een communie is iets heel bijzonders. Na de plechtigheden is het dan ook tijd om uitgebreid feest te vieren met familie en vrienden. Zoek een leuke feestzaal waar jullie samen het glas kunnen heffen op jouw oogappel. Stel op voorhand een gastenlijst op. Zo kan je ongeveer inschatten hoeveel mensen er op het feest zullen zijn. Op basis daarvan, kan je gerichter een zaal beginnen zoeken.

Nodig de gasten uit

Locatie gekozen? Gastenlijst opgesteld? Dubbelcheck? Dan kan je de communiekaarten maken en versturen. Vergeet je gsm-nummer niet te vermelden en vraag of je genodigden een seintje geven of ze al dan niet aanwezig zullen zijn op het feest.

Zoek een goede traiteur

Vaak is er catering voorzien wanneer je een feestzaal huurt. Maar als je een zaal huurt waarbij geen eten voorzien is, ga je best zelf op zoek naar een goede traiteur, bijvoorbeeld via een bedrijvengids. Bespreek de mogelijkheden en proef op voorhand het door jullie gekozen eten. Zo kom je de dag zelf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Kies een mooie outfit voor je communicant

Zo’n onvergetelijke dag vraagt om een prachtige outfit. Je zoon of dochter zal niet alleen stralen tijdens de plechtigheid in de kerk, maar ook daarna zal hij of zij uitgebreid gefotografeerd worden. Kies dus voor outfits die gezien mogen worden.

Schakel een professionele fotograaf in

Een fotograaf die al dat moois vastlegt, is voor jou een last minder. Zo kan je optimaal genieten van jullie speciale dag. Vraag de fotograaf om elk moment van de dag vast te leggen: de voorbereiding, de aankomst in de kerk, de plechtigheden, de outfit, de feestzaal, het ontvangen van de gasten, het in ontvangst nemen van de cadeaus en felicitatiekaarten, het eten, het feest …

Geniet optimaal van het feest

Bereid het communiefeest van je zoon of dochter goed voor. Hoe minder kopzorgen je die dag hebt, des te meer ga je van alles kunnen genieten en zo beleven jullie samen een onvergetelijke dag!

Terug naar Business