Een avondje relaxen gaat het eenvoudigst met een mooie film. Wij hebben er weer een voor je gevonden die je echt moet zien: Eat, Pray, Love.

Waar gaat 'ie over?

Eat, Pray, Love is gebaseerd op een boek, geschreven door de Amerikaanse schrijfster Elizabeth Gilbert. Het zijn haar memoires over een spirituele reis die ze maakte na haar scheiding.
Elizabeth Gilbert is een vrouw die eigenlijk alles heeft waar iemand van kan dromen: een man, een mooi huis en een goede carriére. Toch is ze niet gelukkig en ze is op zoek naar wat ze écht wil in het leven. Ze besluit uit haar comfort-zone te stappen, verlaat haar man en begint aan een reis die haar leven zal veranderen. Ze reist naar Italië, waar ze het ware genot van heerlijk eten ervaart. Vervolgens reist ze door naar India, waar ze leert om te bidden en ze eindigt haar reis op Bali, waar ze ware liefde en innerlijke balans vindt.

Welke acteurs spelen in Eat, Pray, Love?

Julia Roberts speelt de hoofdrol van schrijfster Elizabeth Gilbert. Ze zet precies de persoon neer die ze neer moet zetten: een vrouw die alles heeft, maar alles behalve gelukkig is. Je ziet haar groeien en bloeien gedurende de film. De mannelijke hoofdrol wordt gespeeld door Javier Bardem. Misschien herken je hem uit de laatste James Bond film, waar hij een perfecte schurk speelt. Toch is zijn performance in Eat Pray Love ook de moeite waard om te bekijken. Verder speelt er nog één bekende acteur in deze film: James Franco speelt een klein rolletje als de rebound van Julia terwijl ze haar scheiding met haar man afrondt.

Waarom moet je 'em kijken?

Allereerst een kleine waarschuwing: Eat, Pray, Love is een typische film waar een verhaal wordt verteld. Verwacht geen flitsende scénes of dramatische plot twists. Nee, deze film gaat echt over de spirituele reis die de hoofdpersoon maakt om uiteindelijk zichzelf te vinden. Het is een inspirerende film, want zo zie je maar weer dat iemand die álles lijkt te hebben toch niet gelukkig is. Schijn kan bedriegen. Gilbert neemt de grote sprong in het diepe en gaat op zoek naar zichzelf. Ze maakt de reis van haar leven. Veel mensen zullen haar dit na willen doen, maar zijn misschien bang om de stap te zetten. Deze film kan ze nét dat zetje in de rug geven die ze nodig hebben.

Heb jij Eat Pray Love gezien? Of heb je nog andere inspirerende films die we moeten zien volgens jou?

Terug naar Film