Intimiteitsproblemen in je relatie? Dit kun je eraan doen

Heb je in jouw relatie last van intimiteitsproblemen? Dit is natuurlijk hartstikke vervelend, want dit kan spanningen in de relatie opleveren. Intimiteit speelt een grote rol in het verloop van de relatie en is daarom van groot belang. Als dit de laatste tijd ver te zoeken is binnen jullie relatie, kan het daarom verstandig zijn om hieraan te werken. Maar wat kun je aan deze intimiteitsproblemen doen? Wij zetten hieronder wat handige tips op een rij.

Maak meer tijd voor elkaar vrij

Als jullie haast nooit tijd voor elkaar vrijmaken, kun je natuurlijk ook niet verwachten dat de intimiteit tussen jullie beter wordt. Daarom is het een goede eerste stap om eraan te werken om meer tijd voor elkaar te maken. Deze tijd samen kun je dan gebruiken om leuke dingen te doen. Avondjes weg, romantisch dineren of gewoon series kijken in de bank: het behoort allemaal tot je mogelijkheden. Leg de agenda’s dus eens naast elkaar en zorg ervoor dat jullie tijd met elkaar inplannen. Wat handig kan zijn om te doen, is om bijvoorbeeld een vaste dag of avond in de week voor elkaar vrij te maken. En laat hier dan ook allebei niets tussenkomen, maar besteed die tijd echt aan elkaar.

Elkaar wat vaker aanraken

De intimiteit terugbrengen in de relatie kun je ook doen door elkaar wat vaker aan te raken. En nee dat betekent niet dat je nu ineens geforceerd de ander aan moet raken, het moet gewoon weer spontaan worden. Dus denk aan een spontane kus, hand vasthouden of knuffel. Dit zal vast gewaardeerd worden door de ander. Het is tevens maar een kleine moeite en wie weet heeft het daarentegen wel een groot effect op de intimiteit in jullie relatie!

Probeer eens wat nieuws in de slaapkamer

Experimenteren in de slaapkamer kan ook zeker bijdragen aan een betere intimiteit in jullie relatie. Zeker als jullie seksleven de laatste tijd allesbehalve spannend is, kan het hoog tijd zijn om hier wat aan te doen. Wat er gebeurt in de slaapkamer speelt tenslotte een grote rol in de intimiteit van jullie relatie.

Maar waar kun je aan denken als we het hebben over experimenteren in de slaapkamer? Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan het uitproberen van andere plekken of nieuwe standjes. Ook een optie kan zijn om gebruik te maken van erotisch speelgoed. Zeker als dit voor zowel jou als je partner nieuw is, kan dit opwindend zijn. Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan het gebruiken van bondage.

Minder vaak tijd doorbrengen op telefoons

Brengen jij en je partner allebei veel tijd door op je telefoon, of is dit bij één iemand van de twee extremer? Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor de intimiteit. Het is uiteraard prima om zo nu en dan even op je smartphone te zitten, maar het moet ook niet hinderlijk worden voor de ander. Zeker als je bijvoorbeeld een gesprek aan het voeren bent met elkaar of even knus met elkaar op de bank zit, werkt het niet bevorderlijk als één iemand of jullie allebei continu op die telefoons zitten.

Het is zeker mogelijk om iets te doen aan die intimiteitsproblemen binnen je relatie. Deze tips kunnen je hierbij al een eindje op weg helpen. Het belangrijkste is echter om hier allebei moeite voor te doen, die intimiteit komt tenslotte niet altijd vanzelf terug!

Terug naar Beauty