Joepie, ik word oma!

Jouw zoon of dochter heeft je onlangs verteld dat er een baby onderweg is, gefeliciteerd! Dat is geweldig nieuws en iets leuks om naar uit te kijken. Veel mensen denken direct dat het een enorme verandering zal zijn in het leven voor de ouders, maar ook voor jou als grootmoeder verandert er het een en ander. Lees verder voor meer informatie!

Voor de eerste keer oma worden

Naast het feit dat je moeder en wellicht zus(je) bent, bekleed je nu ineens ook een ander rol! Veel oma’s vinden een kleinkind erg leuk. Een van de redenen hiervoor is dat je voornamelijk de leuke momenten meemaakt met jouw kleinzoon of kleindochter. Je hoeft het kind niet op te voeden zoals je bij jouw eigen kinderen hebt moeten doen. Hierdoor draag je minder verantwoordelijkheid. Ondanks dat zul je jouw kleinkind hoogstwaarschijnlijk regelmatig zien, dus voed je hem of haar hier en daar toch een beetje op. Het is daarnaast belangrijk om goede afspraken te maken met jouw kind en zijn of haar partner voordat hun kindje er is. Je gaat het kindje veel zien en waarschijnlijk gaan je een aantal keer moeten oppassen omdat de ouders ergens moeten zijn waar het kind niet mee naar toe kan. Echter, je wilt natuurlijk niet altijd moeten oppassen. Maak daarom goede afspraken over wat jouw zoon of dochter kan verwachten van jou als oma en wat je echt niet wilt. Zo voorkom je misverstanden.

Ouder worden met een jong kleinkind

Jij wordt met de dag een stuk ouder en dat betekent ook dat jouw lichaam ouder wordt. Als je een kleinkind hebt dat oud genoeg is om te gaan spelen, wil je natuurlijk lekker meedoen en stiekem ook weer een beetje kind zijn. Helaas gaat dat een stuk lastiger als je ouder bent. Gelukkig kan Tena je helpen bij incontinentie. Het overkomt ouderen namelijk wel eens dat ze wat urine verliezen als ze zich inspannen. Ten tweede is het verstandig om niet alleen tijdens de momenten dat jouw kleinkind er is lekker te bewegen. Probeer elke dag een rondje buiten te lopen of onderneem een andere activiteit. Dat brengt het voordeel met zich mee dat jouw kleinkind meer kan genieten van jouw fitheid, maar daarnaast gaat jouw fysieke welzijn flink vooruit. Dat is nog eens leuk oud worden!

Nu is het alleen nog zaak om geduldig te wachten tot jouw toekomstige kleinkind er is. Indien je geïnteresseerd bent in de producten voor incontinentie zoals Tena men of women, kun je een kijkje nemen op diverse webshops die online te vinden zijn.

Terug naar Beauty