Geniet jij momenteel van een goed bakje gezette koffie? Als het antwoord 'nee' is, ga er dan nu maar snel eentje halen en als het antwoord 'ja' is, dan ben jij goed bezig! Recent onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat koffie heel goed is voor je gezondheid! Niet alleen omdat je er zogenaamd wakker van zou blijven, maar ook omdat er in koffiebonen een aantal stoffen zitten die je lichaam zelfs onmogelijk kan missen zoals antioxidanten die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen, maar ook  vitaminen, mineralen en is koffie ook nog een bron van vezels.

Koffie in de morgen is een dag zonder zorgen

In koffie bevindt zich naast al die vitaminen en mineralen de stof cafeïne. De stof heeft een directe inwerking op de hersenen omdat het hier namelijk adrenaline en dopamine afgeeft. Dankzij deze twee stoffen neemt de alertheid toe en voel je je ook nog eens gelukkiger.  De cafeïne wordt heel snel in het lichaam opgenomen en bereikt na 2,5 uur het hoogtepunt. Daarnaast bezit deze stof de eigenschap om vermoeidheid te bezweren. Heb je dus een zware dag voor de boeg; begin deze dan met een kopje koffie!

Het belang van water

Koffie bevat naast alle vitaminen en mineralen natuurlijk ook water! Water is nodig in ieder cel van het lichaam. Het vervult dan ook de functies van het afvoeren van afvalstoffen, maar draagt ook bij aan een goede celdeling, water hydrateert de huid en houdt ook nog eens het energieniveau en de lichaamstemperatuur op peil.

bron van de koffie informatie: Koffie thee plaza - De online koffiewinkel voor gemalen koffie en koffiebonen.

Terug naar Beauty