Lekker makkelijk betalen met je tankkaart

Als drukbezette vrouw met een fulltime baan en een intensief huishouden kom je vaak tijd tekort. Daarom wil je bepaalde zaken zo eenvoudig mogelijk houden. Je bestelt bijvoorbeeld maaltijdboxen, zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het doen van boodschappen. Ook als je veel onderweg bent met de auto kun je het jezelf heel gemakkelijk maken. Namelijk door te tanken met een tankkaart.

Wat is een tankkaart?

Je kunt een tankkaart vergelijken met een bankpas of een creditcard. Het verschil is, dat je deze tankkaart alleen gebruikt om je auto van brandstof te voorzien. Eventueel kun je deze ook omzetten naar een pas om het opladen van je elektrische auto te betalen. Het principe van de tankpas is eenvoudig. Je hoeft niet na te denken of je voldoende contant geld bij je hebt om te tanken. Je rekent eenvoudig af met de tankkaart. Dit kan bij vrijwel ieder tankstation. Je bent dus niet gebonden aan een bepaald merk, maar je hebt de keuze. En dat scheelt tijd doordat je geen extra kilometers hoeft te maken om bij een bepaald tankstation uit te komen.

De voordelen van een tankkaart

De tankkaart is dus niet gebonden aan een bepaald merk. Daardoor kun je zelf kiezen waar je gaat tanken en hoef je niet alleen bij de duurdere tankstations te tanken. Je kunt ook voor een tankstation met een voordeliger tarief kiezen. Maar de tankkaart heeft nog meer voordelen. Het is een veilige manier van betalen. De kaart is beveiligd met een persoonlijke pincode, zodat derden daar geen gebruik van kunnen maken. Het is tevens mogelijk om een bestedingslimiet aan te geven voor de tankkaart. Deze limiet stel je per week of maand in. Een ander voordeel is dat alle kosten die je in een maand maakt tijdens het tanken, overzichtelijk op een factuur komen te staan. Op deze verzamelfactuur staan alle noodzakelijke gegevens. Zoals de kilometerstand bij iedere tankbeurt. Uiteraard worden ook de kosten vermeld, net als het bijbehorende btw-bedrag. Dit laatste is extra gemakkelijk. Je kunt deze factuur tevens gebruiken voor de btw-aangifte.  

Gebruik de app van de tankkaart

Voor een volledig efficiënt gebruik van de tankkaart, maak je gebruik van de bijbehorende app. Deze installeer je op je smartphone. Hierdoor heb je altijd onderweg zicht op het dichtstbijzijnde tankstation. Of het tankstation dat de voordeligste brandstofprijs hanteert. Op die manier kun je een overweging maken om te tanken zonder veel tijd te verliezen. Of je rijdt een paar kilometer om voor een voordelige brandstofprijs. Ga je naar het buitenland, dan kun je daar eveneens gewoon gebruik maken van de tankkaart. Ook dan kun je terecht bij bekende merken als Shell en Esso.

Een bijkomend voordeel is dat je de service van de tankkaart kunt uitbreiden. Hierdoor is het tevens mogelijk om tolwegen, tolbruggen of zelfs de vignetten voor de autowegen in bepaalde landen af te rekenen. En ook deze kosten komen gewoon op de verzamelfactuur te staan. Zo kun je tijdens een buitenlandse reis zonder veel tijdverlies over de snelweg rijden. En je hoeft daarbij niet na te denken of je wel voldoende contant geld bij je hebt om de tol of de brandstof te betalen.

Terug naar Business