Lip producten zijn helemaal hot in de zomer. Zowel grote merken als budget merken brengen aan de lopende band lip producten uit in verschillende vrolijke kleurtjes. Toch is er een zeer duidelijke trend te ontdekken: de lip stains en gekleurde lip balsem. Deze producten zijn beiden ontzettend geschikt voor in de zomer, en wij vertellen je waarom:

Lip Stains

Een lip stain is een product dat meteen in je lippen trekt zodra je het opsmeert. De kleur 'vlekt' als het ware op je lippen en blijft daarom ontzettend goed zitten. Je gekleurde lippen zijn bestand tegen eten en drinken, en ook tijdens het zoenen zal de lip stain niet afgeven. Een lip stain komt in verschillende varianten: de lipgloss-achtige variant (met een kwastje breng je het product aan op je lippen) en de pen/stift. Deze laatste is zeer gebruiksvriendelijk en je kunt eenvoudig binnen je liplijn 'kleuren'.

Waarom is de lipstain zo geschikt voor de zomer? Wanneer je op een zomerse en warme dag met een vlammende lipkleur de deur uit wil gaan, kun je kiezen voor een lipstain. Doordat deze ontzettend goed blijft zitten, hoef je er de hele dag niet naar om te kijken. De kleur overleeft zelfs een plons in het zwembad of een duik in de zee. Ideaal!

Gekleurde lip balsems

Een andere trend zijn de gekleurde lip balsems. De nieuwere versies zijn voornamelijk verkrijgbaar in de vorm van een pen, stift of stick met een dikke punt. Door de romige textuur van deze lipbalsems glijdt het product fijn en goed over de lippen en laat het een subtiel kleurtje achter. De lippen balsems zijn verkrijgbaar bij high-end merken als Clinique, maar ook van budget merken als Catrice. Voor ieder wat wils!

Waarom is de gekleurde lip balsem zo geschikt voor de zomer? Vaak willen wij dames in de zomer niet te veel make-up dragen. Daarom kun je prima kiezen voor een gekleurde lipbalsem. De verzorgende bestanddelen zorgen ervoor dat je lippen in opperste conditie blijven en het subtiele kleurtje geeft je look nét dat beetje extra pit. Perfect!

Terug naar Beauty