Tegenwoordig zijn er steeds meer dames die regelmatig tot dagelijks een bril dragen. Slechte ogen zijn geen pretje, maar met een fashionable montuur wordt het leed flink verzacht. Toch is het lastig om de juiste make-up te vinden wanneer je een bril draagt. Wij zetten enkele essentiële tips voor je op een rijtje, zodat jij ook mét bril een trendy make-upje kunt dragen.

Bijziend of verziend

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor bril je hebt. De meeste dames met bril zijn helaas bijziend, wat betekent dat je een bril draagt met 'min' glazen. Deze laten je ogen juiste kleiner lijken wat er eigenlijk voor zorgt dat je een beetje moe lijkt. Dat effect kun je verminderen door bijvoorbeeld een wit kohl potlood op je waterlijn te gebruiken. Daarmee kun je je ogen optisch vergroten. Ook zorgt een flinke zwarte eyeliner ervoor dat de aandacht op je ogen wordt gevestigd. Werk verder met neutrale semi-donkere kleuren en zorg ervoor dat je niet te veel shimmery oogschaduw gebruikt. Een highlighter is wel een zeer goed plan. Breng deze nét onder je wenkbrauwen aan zodat je ogen optisch geopend worden.

Als je verziend bent, draag je een bril met 'plus' glazen die je ogen groter doen lijken. Ideaal! Doe hier je voordeel mee en laat je ogen mooi naar voren komen met mooie donkere kleuren. Let wel extra goed op de afwerking van je make-up. Spinnenpoten mascara en gecreaste oogschaduw worden extra goed zichtbaar onder de vergrotende brillenglazen.  

Nog wat laatste algemene tips:

  • Je wil er waarschijnlijk niet graag bijlopen als een bonte kermis, dus let goed op dat de make-up kleuren niet vloeken met de kleur van je montuur.
  • Je wenkbrauwen zijn extra belangrijk wanneer je een bril draagt. Zorg er dus voor dat ze netjes geëpileerd zijn en zet ze eventueel extra aan met potlood of wenkbrauwpoeder
  • Wanneer je blush gebruikt, zorg er dan voor dat je de contouren van je bril richting je slapen volgt. Het is namelijk belangrijk dat de bril het blush-oppervlak niet onderbreekt.
Terug naar Beauty