Een professionele look kun je gemakkelijk en snel creëren. Hieronder volgen een aantal handige tips waarbij de rode draad basic en neutraal is.

Foundation & concealer

Foundation maakt je huid mooi egaal en als je deze op de juiste manier aanbrengt, krijg je een heel natuurlijk look. Er bestaat vloeibare foundation en poeder foundation, welke persoonlijk gekozen moet worden op basis van je huidtype. Heb je bijvoorbeeld een vette huid, kies dan voor poeder foundation. Concealer wordt gebruikt voor het camoufleren van puistjes en vlekjes. Kies bij voorkeur voor een geelgetinte concealer. Dit helpt namelijk de huidtint mooi egaal te maken en onzuiverheden in het gezicht te camoufleren.

Oog make-up

Wil je een grote oogopslag? Krul je wimpers dan altijd voordat je mascara aanbrengt. Hierdoor creëer je een blik met spectaculaire wimpers. Laat je mascara niet uitdrogen door te 'pompen' met het mascaraborsteltje in het buisje. Hierdoor komt er veel lucht bij waardoor de de mascara eerder uitdroogt. Steek het borsteltje dus rustig in het buisje en draai deze rond voor een gelijkmatige verdeling van de mascara.
Als je oogpotlood gebruikt, zet dan korte, hele lichte streepjes voor een strak resultaat. Om je oogschaduw langer mooi op je oogleden te laten zitten, breng je eerst foundation aan, deze maakt het oppervlak van de huid glad. Voor een professionele look kies je voor niet al te zware make-up.

Lippen

Natuurlijke, volle lippen zijn momenteel erg in en zorgen voor een professionele look. Heb je geen volle lippen van je zelf? Dan kan je je lippen wel voller laten lijken door bijvoorbeeld een nude kleur lipstick of gloss te gebruiken. Gebruik niet te felle kleuren en laat de lipliner ook voor wat het is.

Overige make-up

Een zware parfum is meer geschikt voor een chique diner of een avond uit, maar op het kantoor kun je beter kiezen voor een neutralere en frissere parfum. Neonkleurtjes en nailart kun je beter vermijden: lak je nagels bijvoorbeeld in een mooie nude kleur.

Terug naar Beauty