Fashion bloggers zijn hot en happening en hebben anno nu in een rap tempo hun intrede gemaakt op de digitale snelweg. De fashion blogs zijn naast de modebladen de nieuwe inspiratiebron op het gebied van mode. Iedereen kan bloggen maar om echt succesvol te zijn, zul je toch op een interessante wijze je teksten, kleding, sieraden en foto's moeten presenteren. Ben jij ook opzoek naar inspiration? Kijk dan eens op deze fashion blogs.

Stylescrapbook.com

Deze fashion blog is bijna 5 jaar geleden opgezet door Andy. Ze omschrijft haar blog als een 'scrapbook' van haar eigen stijl. Alles wat ze mooi vind en bij haar past op modegebied komt op stylescrapbook te staan. Haar eigen inspiratie haalt ze uit onder andere het internet en andere bloggers (Scandinaviërs zijn haar favoriet!) Meer dan één miljoen fashionistas bezoeken maandelijks haar blog.

MyFashionBlog

Emma Gelaude is een ex-model, dus mode zit in haar bloed. Daarom besluit ze om een fashionblog te beginnen. Ze staat dan ook bekend als een van de eerste stijlblogs in België. Dagelijks deelt Emma haar passie voor mode en lifestyle via haar eigen website 'myfashionblog.be'. Ze post onder andere over stijlvolle outfit tips en mode inspiratie. Verder post ze regelmatig haar eigen outfits, waarmee ze anderen wil inspireren. Ook fijn: Emma shopt regelmatig bij de Forever21, dus ze bewijst dat modieus niet duur hoeft te zijn.

AfterDRK

De fashion blog AfterDRK is opgezet door Sabrina Meijer in 2009. De catchy naam AfterDRK staat voor de straatverlichting die aangaat als het schemerig wordt, voor Sabrina is dat het ideale moment van de dag om allerlei verschillende dingen te doen.  Maandelijks krijgt zo'n 50.000 bezoeken op het blog en dit aantal blijft alleen maar stijgen. Deze fashion bloggers is naar eigen zeggen 24/7 bezig met haar website om haar bezoekers te voorzien van alles wat met fashion te maken heeft.

This chick's got style

Yara Michels is het creatieve brein achter de 'This chick's got style' fashion blog. Daarnaast heeft deze dame een zeer succesvol Twitter-account (@yaragotstyle) waarmee ze in 2011 nog de ELLE.nl Award mee binnen sleepte in de categorie Beste Modetwitteraar. In 2009 is Yara begonnen met de modeblog om zo haar eigen stijl te laten zien in de vorm van een modedagboek.

Fashionata

De Antwerpse Sofie Valkiers heeft een passie voor alle mooie dingen in de wereld, vooral mode. In 2008 heeft de Belgische schone de behoefte om een plekje op het internet te creëren waar ze haar gedachten, ideeën en andere hersenspinsels kwijt kan. Fashionata is geboren! Verstand van mode heeft deze fashion blogster sowieso, want ze is ook werkzaam als styliste voor celebs en videoclips. Tevens klust ze bij als beauty- & fashion editor voor magazines.

Mode D'Amour

De interessante maar vooral onvoorspelbare fashion blog Mode D'amour is het kindje van de Limburgse Annemiek Kessels. Ze blogt sinds 2008 en met haar studie aan de modeacademie Vogue in Amsterdam hoopt ze op een toekomst als fashion styliste in Parijs. Haar modeblog Mode D'amour heeft als doel om anderen te inspireren met haar outfits en stijl.

Terug naar Fashion