Online een koelbox kopen? Hier moet je op letten!

Ben je op zoek naar een koelbox voor jouw komende vakantie of dagje uit? Koelboxen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een simpele passieve koelbox of juist naar een elektrische koelbox. Met deze tips maak je de juiste keuze.

Hoeveel drankjes wil je koelen?

Tijdens jouw zoektocht naar een passieve of elektrische koelbox is de afmeting en het gewicht erg belangrijk. Hoeveel ruimte heb je nodig en waar ga je jouw koelbox voor gebruiken? Een goede passieve en thermo-elektrische koelboxen zijn vaak kleiner van formaat waardoor je ze makkelijker mee op pad neemt. Als je graag veel drankjes en snacks koud wilt houden is een absorptie koelbox of compressor koelbox een goede keus.

Onderweg koelen

Ga je graag een dagje weg waarbij je een elektrische koelbox goed kan gebruiken? Ga dan voor een 12V koelbox. Zo sluit je de koelbox ook aan in je auto! Onderweg strek je je benen met een fris tussendoortje of komt met koude drankjes en snacks aan op je bestemming.

Hoe warm is jouw bestemming?

Niet alle koelboxen zijn in staat om jouw drankjes en snacks goed koud te houden bij hele warme temperaturen. Bij temperaturen onder de 30 graden is een thermo-elektrische of absorptie koelbox een prima keuze. Bij warmere temperaturen zorgt een compressor koelbox voor de koudste tussendoortjes. De omgevingstemperatuur heeft namelijk geen invloed op de koelprestaties van deze koelbox.

Koelen in de natuur zonder stroom

Duik jij een avontuurlijk avontuur in waar je geen toegang hebt tot stroom? Een absorptie koelbox werkt naast een elektrische aansluiting ook op gas. Ideaal voor onderweg of tijdens je kampeeravontuur. Een passieve koelbox is natuurlijk helemaal niet afhankelijk van stroom. Helaas koelt deze koelbox niet zelf, als de koelelementen eenmaal warm zijn valt er niet veel meer te koelen.

Koelen, vriezen of verwarmen?

Elektrische koelboxen zijn van alle markten thuis. Zo is een thermo-elektrische koelbox in staat om naast het koelen ook zijn inhoud lang warm te houden. Als je liever ook ijsjes meeneemt, is een compressor koelbox iets voor jou. Deze type koelboxen hebben naast een koelfunctie ook een vries optie!

Weet jij al welk type koelbox het beste past bij jouw plannen? Waar je ook heen gaat, een koelbox is altijd een goed idee!

Terug naar Shoppen