De bekendste filmprijzen van de wereld zijn weer uitgereikt: de Oscars. Ook dit jaar was het weer een spannende strijd, maar de Oscar voor beste actrice is gewonnen door Jennifer Lawrence voor haar vertolking van de mysterieuze Tiffany in The Silver Linings Playbook. Is deze film een kijkje waard? Reken maar van yes!

Waar gaat 'ie over?

Pat Solatano heeft 8 maanden in een mental health institute gezeten. Hij heeft deze straf opgelegd gekregen door een rechter omdat hij de minnaar van zijn vriendin Nikki bijna dood heeft geslagen. Pat's moeder besluit dat haar zoon naar huis moet komen en haalt hem op, tegen het advies van de doktoren in. De bi-polaire Pat is geobsedeerd door zijn vriendin en doet alles om bij haar in de buurt te komen, maar dit mag niet omdat zij een contactverbod heeft aangevraagd. Hij komt in contact met de mooie en mysterieuze Tiffany, wiens vriend is overleden. Beiden hebben ze issues en ze besluiten elkaar te helpen: Pat helpt Tiffany bij een dans uitvoering en Tiffany geeft brieven van Pat aan Nikki. Er ontwikkelt zich een aparte relatie tussen de twee individuen.

Wie spelen er in mee?

Pat Solatano wordt gespeeld door Bradley Cooper en Pat's vader is niemand minder dan Robert de Niro. Jennifer Lawrence vertolkt de rol van Tiffany, waarvoor ze de Oscar voor Beste Actrice kreeg toegekend. Verder speelt Chris Tucker een vriend van Pat die hij heeft leren kennen in het mental health institute, genaamd Danny. Tevens zien we Julia Stiles, die we allemaal nog wel kennen uit 10 Things I Hate About You en Save The Last Dance, als de zus van Tiffany.

Waarom moet je 'em kijken?

Allereerst is het natuurlijk een aanrader omdat powervrouw Jennifer Lawrence een oscarwaardig performance neerzet als Tiffany. Maar buiten dat is het ook gewoon een hele leuke en romantische film. Het verhaal is interessant en is nergens saai. Het inspireert, want zo zie je maar weer dat je uit het diepste dal kunt opklimmen en iets van je leven kunt maken.

Ben je benieuwd naar The Silver Linings Playbook? Hij draait nu in de bioscoop!

Terug naar Film