Wij dames houden van films met sterke vrouwen. Een film waarin de hoofdrolspeelster uitzonderlijke dingen doet werkt namelijk erg inspirerend en motiverend. Wij hebben een paar must-watch films op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet?

Erin Brockovich

Deze film met Julia Roberts in de hoofdrol is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erin Brockovich. Deze gescheiden moeder van drie kinderen gaat werken op een advocatenkantoor. Ze spoort een advocaat aan om het gigantische nutsbedrijf Pacific Gas and Electric Company aan te klagen. Dit bedrijf dumpt namelijk chemicaliën in het drinkwater waardoor omwonende ziek worden en sommigen zelfs sterven.
Fun fact: de échte Erin Brockovich heeft een rol in de film als serveerster. Haar filmnaam is Julia.

Coco Avant Chanel

Deze film draait volledig om het leven van de getalenteerde modeontwerpster Coco Chanel, gespeeld door Audey Tautou. We zien wat ze allemaal meemaakt in haar leven en hoe ze zich als arm plattelandsmeisje uiteindelijk ontpopt tot wereldberoemde fashion designer. We zien haar hele leven tot aan de allereerste collectie die ze showt.

The Help

In The Help ontmoeten we beginnend schrijfster Skeeter, die graag carrière wil maken als journaliste. Door de aansporing van een uitgeverij begint Skeeter aan een geheim schrijfproject over een huishoudster, Aibileen Clark, die beloofd om haar verhaal te doen. Natuurlijk verloopt de totstandkoming van dit boek niet zonder slag of stoot. Deze film staat bekend als een van de meest indrukwekkende films over sterke vrouwen. Een echt must-see!

Precious

Dit aangrijpende drama gaat over de analfabeet Precious, gespeeld door Gabourney Sibide, wiens leven niet bepaald rozengeur en manenschijn is. Ze wordt misbruikt door haar ouders, is zwanger van haar tweede kind en heeft het dus erg zwaar. Een lerares en een sociaal medewerkster proberen Precious zelfvertrouwen te geven zodat ze thuis weg gaat en voor zichzelf kiest. Deze film is genomineerd voor een Oscar en is zeker het kijken waard.

Terug naar Film