Een skin care routine, oftewel huidverzorging routine, is zeer belangrijk. Je huid is het grootste orgaan dat je bezit en het wordt constant blootgesteld aan zaken zoals zonlicht, vuil en make-up. Daarom is het van belang dat je je huid 's avonds goed verzorgd zodat deze schoon en fris de nacht in kan om te herstellen. Maar hoe doe je dat? Wij hebben een stappenplan waarmee jij dat mooie modellenhuidje kunt creëren. Lees maar mee:

 1. Bepaal je huidtype en schaf goede producten aan. Het bepalen van je huidtype is zeer belangrijk, want zo kun je producten gebruiken die geschikt zijn voor jouw huid. We onderscheiden 5 huidtypes: de normale huid, de droge huid, de vette huid, de gecombineerde huid en de gevoelige huid.
 2. Begin je skincare routine met het verwijderen van je oogmake-up. Gebruik hiervoor een speciale milde oogmake-up reiniger. Ga voorzichtig te werk, want de huid rond je ogen is zeer dun en gevoelig.
 3. Was vervolgens je gezicht met een gezichtsreiniger. Dat kan bijvoorbeeld met doekjes, een milk of een gel. Afhankelijk van je huidtype kun je een geschikte reiniger vinden. Je kunt je het beste laten adviseren bij de drogist.
 4. Neem nu een watje met wat tonic en haal dit voorzichtig over je gezicht. Je ziet dat er nog steeds vuiligheid af komt.
 5. Neem nu een goede moisturizer en breng deze aan op je huid. Ook hierbij is het van belang dat je er een kiest die bij je huidtype past. Als je een product voor bijvoorbeeld de droge huid op een vette huid gebruikt, zul je snel onzuiverheden krijgen. Omgekeerd wordt je huid kurkdroog en ongehydrateerd.
 6. Maak je routine af met een oogcréme. Hiermee kun je niet vroeg genoeg beginnen. Vanaf je 25ste is het eigenlijk onmisbaar in je skincare routine. Breng deze met je ringvinger met kloppende bewegingen aan onder je oog.

Extra tips

 • Blijf van je gezicht af. Je handen zitten onder het vuil en bacteriën (ook al zie je dit misschien niet), dus wanneer dit op je gezicht terecht komt, kan dit zich fijn in de poriën nestelen. Als je je gezicht moet aanraken, zorg er dan voor dat je je handen goed wast van te voren. Zo kun je puistjes en andere onzuiverheden voorkomen.
 • Ook als je geen make-up hebt gedragen is het belangrijk om je huid goed te reinigen. Er zit allerlei rotzooi in de lucht en die gaat allemaal in/op je huid zitten.
 • Probeer 1 á 2 keer per week te scrubben met een milde gezichtsscrub. Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en dat je huid weer glad en fris aanvoelt.
 • Probeer 2 á 4 keer per maand een gezichtsmasker aan te brengen. Dit masker zorgt voor een oppepper en het geeft je huid een gezonde glow. Bepaal aan de hand van jouw huidtype welk masker voor jou geschikt is.
 • Drink veel water: dit is echt een weldaad voor je huid.
Terug naar Beauty