Iedereen keek vol spanning toe hoe de Groningse schone drie Olympische medailles pakte in het Olympisch  zwembad in Londen, twee gouden en één zilveren plak. Drievoudig Olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo heeft de top eigenlijk al bereikt... en dat op haar 23ste.

Vanaf jongs af aan zit zwemmen al in haar bloed: net voor haar derde verjaardag kreeg de zwemster haar eerst zwempakje cadeau. Ze meende dat ze er ook meteen mee kon zwemmen, dus ze sprong in het water. Vervolgens kon haar moeder haar van de bodem gaan duiken.... en Ranomi wilde nog een keer. Na haar A en B diploma besluit Ranomi om net als haar broer wedstrijden te gaan zwemmen. In 2005 begint ze met het zwemmen van internationale wedstrijden. Ook de Olympische Spelen beginnen te lonken: Ranomi maakt deel uit van het estafette team en harkt in Beijing de gouden plak binnen. De medailles op WK's en EK's blijven binnenstromen, maar haar doel is om eigenhandig een Olympisch medaille te pakken. Dat doet ze in 2012 in Londen, waar ze twee gouden plakken en één zilveren medaille wint. 

Ze heeft de zogenoemde top dan al bereikt volgens veel mensen, dat weerhoudt de zwemster er niet van om nog mooie ambities te hebben. Ze is momenteel aan het trainen voor het WK lange baan. Ook is ze hard bezig om haar studie af te ronden. Ze studeert momenteel Business Administration, maar door het vele trainen, de wedstrijden en de buitenlandse trainingsreizen loopt ze achter op haar medestudenten. Dit vindt ze niet erg. Ook het feit dat haar klasgenoten lekker kunnen feesten en drinken boeit haar niet zo veel. “Ik heb hier zelf voor gekozen. Mijn klasgenoten zijn soms jaloers als ik weer naar het buitenland ga voor trainingen, maar ik moet dan wel weer hard werken om mijn schoolwerk in te halen. Ik vind het niet erg, ik vind mijn leven leuk zo”, aldus Ranomi.

In december 2012 werd Kromowidjojo nog gekroond tot sportvrouw van het jaar door haar uitzonderlijke prestaties op de Olympische Spelen in Londen. Ze traint er hard voor, dus wij gunnen het haar van harte. Vind je ook dat Ranomi Kromowidjojo een krachtige powervrouw is? 

NOTFOUND

Terug naar Sport