Supplementen voor elke vrouw

Supplementen kunnen een goede manier zijn om ervoor te zorgen dat je de voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Niet alle supplementen zijn echter gelijk gemaakt en ze werken niet allemaal voor iedereen. Supplementen hebben ook verschillende voor- en nadelen. Dit is afhankelijk van je leeftijd, gezondheid of levensstijl. Een van de meest gebruikte supplementen door vrouwen is het magnesium supplement. Magnesium is essentieel voor tal van lichamelijke activiteiten. Het is nodig om spieren en zenuwen goed te laten functioneren en om bloedsuiker en bloeddruk stabiel te houden.

Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal dat je lichaam helpt bij het uitvoeren van verschillende functies. Het is nodig voor botgezondheid, spiercontractie, energieproductie, zenuwfunctie en controle van de bloedsuikerspiegel. Een magnesium supplement van Optiphar is ook nodig voor de aanmaak van ATP of adenosinetrifosfaat, dat energie levert aan al je cellen. Van magnesium is aangetoond dat het de slaapkwaliteit verbetert door het nachtelijk ontwaken te verminderen en de algehele slaapduur te verlengen. Bovendien kan magnesium helpen om stress te verminderen door de cortisolspiegel te verlagen.

Ijzer

IJzer is essentieel voor de vorming van rode bloedcellen die zuurstof door je lichaam transporteren. IJzergebrek kan leiden tot bloedarmoede en andere gezondheidsproblemen. IJzer zit in dierlijke producten zoals vlees, vis, gevogelte en eieren. Het wordt echter ook aangetroffen in plantaardig voedsel zoals groene bladgroenten, peulvruchten, noten en zaden. Als je een plantaardig dieet volgt of een vegetarisch dieet volgt dat weinig of geen vleesproducten bevat, moet je op je hoede zijn voor met ijzer verrijkt voedsel. Je moet ook kijken naar ijzersupplementen omdat een plantaardig dieet niet veel ijzer bevat.

Probiotica

Probiotica zijn nuttige bacteriën die je lichaam nodig heeft voor een goede spijsvertering, de werking van het immuunsysteem en de gezondheid van de huid. Probiotica kunnen je helpen om je beter te voelen en om er jonger uit te zien. Ze moeten dagelijks worden ingenomen als onderdeel van een gezond dieet. Dit is vooral belangrijk als je last hebt van chronische spijsverteringsproblemen of andere gezondheidsproblemen zoals allergieën, astma of dermatitis. Als je het prikkelbare darm syndroom, chronische obstipatie of diarree hebt, kan het nemen van probiotica deze helpen elimineren.

Vitamine D

Vitamine D is een van de belangrijkste vitamines voor je lichaam en is ook een van de meest controversiële. De reden hiervoor is dat ons lichaam het niet van nature kan produceren, dus we moeten het uit voedingsbronnen of supplementen halen. Vitamine D speelt een rol bij verschillende aspecten van onze gezondheid, waaronder botgezondheid, spierfunctie en versterking van het immuunsysteem.

Terug naar Beauty