Wil jij als vrouw graag de ultieme top bereiken in de business wereld? Je zult er hard voor moeten werken, want het is algemeen bekend dat de hoogste functies voornamelijk worden bekleed door onze mannelijke collega's. Maar er is zeker hoop, want er zijn al enkele dames die de weg voor ons proberen vrij te maken. Zij geven ons tips zodat er in de toekomst meer dames op topfuncties komen te zitten. Watch out, gentlemen. Here we come!

  1. Wees jezelf. Dit klinkt heel erg raar, maar het is erg lastig om helemaal jezelf te blijven als je wordt omgeven door alleen maar mannen. Het is niet de bedoeling dat je je als 'one of the guys' gaat gedragen, maar het is ook niet de bedoeling dat je over je heen laat lopen als enige vrouw in het mannenwereldje. Sta er als een krachtige vrouw, want dat is precies wat je bent. Het is ook van belang dat je de situatie begrijpt: accepteer dat de mannen de dominante groep zijn. Zij zullen namelijk niet altijd erkennen dat er meerdere manieren zijn om een probleem aan te pakken. Als je dit begrijpt en accepteert.
     
  2. Haal kracht uit het vrouw zijn. Hoewel je harder moet werken om aan de top te komen, heeft het ook zeker voordelen om als vrouw een topfunctie te bekleden. Maak namelijk gebruik van je typisch vrouwelijke eigenschappen. Dames zijn over het algemeen socialer en kunnen een mate van vertrouwen uitstralen. Dit kan erg positief uitpakken in een typische mannenwereld. Door deze eigenschappen kun je gemakkelijker een connectie maken met klanten en medewerkers, waardoor je een solide en goede relatie opbouwt.
     
  3. Wil je als vrouw de top bereiken? Parttime werken is dan uit den boze. Je kunt een leidinggevende functie niet optimaal uitvoeren als je maar de helft van de tijd aanwezig bent. Het is dus belangrijk om dit vooraf te beseffen, vooral als je ooit aan kinderen wilt beginnen. Ook is het niet ongewoon dat je werkweken van meer dan 60 uur draait. In een topfunctie zul je offers moeten brengen. Bedenk dus goed wat het voor impact heeft op je persoonlijke leven.
     
  4. Heb vertrouwen in jezelf. Als je de top écht wilt bereiken en als je bereid bent om daar hard voor te werken, dan kun je dit bereiken. Zonder zelfvertrouwen red je het niet. Bedenk ook dat het niet erg is om soms onderuit te gaan en fouten te maken. De weg naar de top is hobbelig, maar je komt er uiteindelijk wel.

NOTFOUND

Terug naar Business