Wat onderscheidt succesvolle vrouwen van de rest? Bij deze dames staat zelfontwikkeling altijd hoog op het lijstje. In een wereld waar ontzettend veel kennis voor het oprapen ligt, is het dan ook niet vreemd dat je eeuwig kunt blijven leren. Een cursus of opleiding is altijd een goede keuze, bijvoorbeeld in de vorm van een thuisstudie.

Je combineert een thuisstudie gemakkelijk met je baan, gezin, sociaal leven en hobby’s. Het daagt je uit en brengt je verder in het leven. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe vind je de beste thuisstudie die perfect bij je past? Wij helpen je een handje!

Doel van een cursus of opleiding volgen?

Waarom wil je een thuisstudie volgen? Er zijn tal van verschillende redenen waarom je jezelf zou willen ontwikkelen. Méér dan je denkt. Wij zetten er enkele op een rijtje:

  • Doorgroeien in je huidige werk
  • Een compleet nieuw beroep / nieuwe richting
  • Van je hobby je beroep maken
  • Een nieuwe taal leren
  • Handige vaardigheden onder de knie krijgen
  • Ontspanning
  • Meer uit je hobby halen

Wil je hogerop in je huidige werk, bijvoorbeeld door een cursus leidinggeven? Of wil je een nieuwe vaardigheid opdoen, zoals Excel? Of zoek je juist een vorm van ontspanning en wil je bijvoorbeeld iets creatiefs leren? 

Wanneer je weet wat je doel is, kun je al flink filteren in het grote aanbod van cursussen en opleidingen. Het maakt je zoektocht een stuk gemakkelijker!

Thuisstudie met of zonder docentenbegeleiding

Nu kijken we even specifiek naar NHA thuisstudies, aangezien we daar zelf ervaring mee hebben. Het mooie aan dit instituut is dat je bij nagenoeg alle studies docentenbegeleiding kunt kiezen. Dit betekent dat je een vakdocent krijgt toegewezen waar je je vragen aan kunt stellen. Tevens kijkt de docent je huistaken na. Met deze feedback kun je weer door naar de volgende les.

Tijd vrij maken

Ben je bereid om de komende vier jaar veel tijd vrij te maken voor een cursus of opleiding, of wil je liever pakweg één jaar ongeveer vier uurtjes per week vrij maken om te studeren? Een thuisstudie van bijvoorbeeld NHA heeft bijna altijd een studielast van vier uurtjes per week, maar er zijn andere aanbieders waar complete MBO en HBO opleidingen als thuisstudie te volgen zijn, en waar je dus vele uren en vele jaren mee kwijt bent. Het ligt er maar net aan wat je wil.

Met deze tips kun jij een thuisstudie vinden waarmee jij je kunt blijven ontwikkelen. Een soort avondschool voor thuis. Is dit ook iets voor jou?

 

Terug naar Business