Wat zijn de trends voor communiekaartjes?

Krokussen in het gras, bloesems aan de bomen en vlinders in de buik: het is lente! Maar samen met het weerkundig seizoen is ook het feestseizoen weer losgebarsten. Van nonchalante barbecues tot grote trouwfeesten en natuurlijk de vele lentefeesten en communies. Heerlijk, al dat feestplezier! Bij zo’n communie komt natuurlijk heel wat kijken – er is geen communieplanner zoals bij een trouwfeest. Het begint al bij de kaartjes. Geen gemakkelijke keuze, want je wil natuurlijk kaartjes die het feestvarken leuk vindt. Met deze drie trends voor communiekaartjes scoor je gegarandeerd!

Maak het persoonlijk

Je kan natuurlijk nog steeds in de winkel mooie multipacks uit de actie, communie-uitnodigingskaartjes vinden om op te sturen naar de hele familie en vriendenkring. Alleen: echt warm worden we daar niet van. Het wordt pas echt geapprecieerd als je voor een persoonlijke touch gaat.

Je laat waarschijnlijk wel prachtige communiefoto’s maken. Waarom zou je die niet gebruiken om gepersonaliseerde communiekaarten te laten drukken? Nog plezanter wordt het als je in de foto zelf al elementen van de uitnodiging stopt. Laat de communicant een bordje vasthouden waarop ‘je bent uitgenodigd!’ staat, laat haar of hem een boodschap op een krijtbord noteren, schrijf de datum in het zand op het strand… Zo wordt de foto een echt onderdeel van de uitnodiging en vice versa.

Meer dan een kaartje

Een trend die uit de trouwwereld komt overwaaien: het kaartje met iets extra. Hierbij zien we dat het kaartje niet alleen de nodige informatie bezorgt, maar dat er ook iets meer mee gedaan kan worden. Misschien staat er een QR-code op die de ontvanger kan scannen. Dat kan leiden naar een leuk filmpje van de communicant, of naar een wensenlijst voor het cadeautje. Maar je kan ook gaan voor een kaartje met bloemenzaad in verwerkt, dat je kan planten na het feest. Er zijn heel wat mogelijkheden, creatief zijn is de boodschap!

Hou de herinnering levend

Bij trouwfeesten is het al langer de gewoonte: bedankingskaartjes. En ook na een babyborrel zien we steeds vaker dat de kersverse ouders een fijne foto opsturen als bedanking. Die trend zien we nu ook terugkomen bij de communiefeesten.

Niet zo verwonderlijk, want de communicant krijgt uiteindelijk toch een of meerdere mooie cadeaus, genodigden komen vaak van ver om mee te vieren en het is ook gewoon leuk om een tijdje na het feest nog eens terug te denken aan de leuke dag. Heb je een foto die de sfeer van de dag perfect weergeeft? Gebruik die dan zeker als basis en laat prachtige communiekaartjes maken om de gasten te bedanken. Wedden dat daar alleen heel positieve reacties op komen?

Terug naar Shoppen