Sporten is een heerlijke vorm van ontspanning en het is erg goed voor je lichaam. Er zijn ontzettend veel verschillende sporten, dus we kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet welke sport goed bij jou past. Wij hebben enkele profielschetsen gemaakt en daar verschillende sport opties gegeven. Met welke persoon kun jij je het meest identificeren?

De actieveling

Ben jij iemand die graag de fiets pakt of een stukje loopt, in plaats van altijd de auto of het openbaar vervoer te pakken? Vind je het belangrijk en leuk om te bewegen en wil je na een workout het gevoel hebben dat je lichaam heeft gewerkt? Dan ben jij een sportliefhebber. Extremere sporten en intensieve sporten zijn een goede keuze voor jou.

Welke sporten zijn geschikt? Kies bijvoorbeeld voor mountainbiken of wielrennen. Let op dat je kies voor de juiste racefiets of mtb. Misschien is hardlopen meer je ding. Je wilt graag presteren, dus trainen voor een marathon zou ideaal zijn voor jou. Avontuurlijke sporten zijn ook geschikt. Denk bijvoorbeeld aan wildwaterkanoën en bergbeklimmen. In de sneeuw kun je kiezen voor snowboarden.

De Ontspanner

Ben je niet zo'n fan van zware fysieke inspanning? Wil je graag ontspannen en wil je absoluut niet moe worden van sporten? Maakt het je allemaal niet zoveel uit, als het maar gezellig is? Jij bent niet echt een sportliefhebber. Sterker nog: lichamelijke beweging staat niet echt in jouw woordenboek.

Welke sporten zijn geschikt? Ook voor mensen die allergisch zijn voor lichamelijke inspanning zijn er sporten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Yoga of Pilates. Dit zijn sporten waardoor je lichaam helemaal kan ontspannen. Ben je toch klaar voor wat meer inspanning? Poweryoga is de krachtige variant van yoga.

De calorieënverbrander

Vind je sporten hoofdzakelijk belangrijk om kilo's te verliezen? Wil je afvallen en een strakker lichaam kweken? Wil je na een workout het gevoel hebben dat je veel calorieën hebt verbrand? Jij sport alleen omdat het goed is voor je gezondheid. Je wilt graag afvallen en daarom zie je sport als noodzakelijk kwaad.

Welke sporten zijn geschikt? Fitness en aerobics zijn sporten die wel in jouw straatje passen. Zwemmen is ook een goede keuze, aangezien dit een goede manier is om calorieën te verbranden. In het zwembad kun je ook aan aquarobics doen, wat ook erg goed is om overtollige kilo's kwijt te raken.

De Gezelligheidssporter

Sport jij omdat het gezellig is? Ben je een sociaal dier en sport je het liefste met zoveel mogelijk mensen? Ga je na het sporten graag nog even wat drinken in de kantine of bar? Jij bent een echte fun-sporter. Je ziet het als een vorm van ontspanning en als een sociale activiteit.

Welke sporten zijn geschikt? Jij bent uitermate geschikt voor teamsporten. Voetbal, volleybal, basketbal, handbal, korfbal... het maakt allemaal niet uit, zolang je het maar niet in je eentje hoeft te doen. Ook tennis is geschikt.   

Terug naar Sport