Het is algemeen bekend dat mannen en vrouwen allebei een hele ander kijk op de wereld hebben. Mannen zijn heel erg doel- en resultaatgericht en zullen dus ook veel over hebben om dit specifieke doel te bereiken, terwijl vrouwen meer bezig zijn met de gevolgen van deze doelen en wat voor invloed dit zal hebben op hun omgeving en de bestaande relaties. Het is natuurlijk erg fijn dat je als vrouw zijnde rekening houdt met je omgeving en zo min mogelijk zult doen om deze te kwetsen, maar dit betekent natuurlijk niet dat je je eigen dromen moet opgeven. Dus heb dat vertrouwen in jezelf en je eigen ideeën en voer deze uit.

Vrouwen hebben nu eenmaal sterke emoties

Het sterkste punt van de vrouw, ten opzichte van de man, is het emotionele gedeelte in het brein. Deze is sterk doorontwikkeld bij vrouwen. Deze emoties zijn zowel een voordeel als een nadeel. Zo kunnen vrouwen de gedachtes en gevoelens van anderen goed ontleden en hebben ze een sterke intuïtie. Als iets niet goed aanvoelt, zul je het al snel niet doen en je op iets anders richten. Het nadeel van deze sterke emoties is vaak wel dat de vrouwen zich laten beïnvloeden door de gevoelens van anderen. Denk maar eens aan die keer dat je een echte huilfilm hebt gekeken, jij zult waarschijnlijk helemaal in de tranen hebben gezeten en hebben meegeleefd met al het verdriet, terwijl je vriend ongeïnteresseerd zijn derde blikje bier opdrinkt. Het is nu immers zo dat vrouwen  helemaal kunnen wegdromen bij een film waarvan het einde al bekend is en die o zo romantisch is, terwijl mannen het liefst een film kijken met een daadwerkelijk doel, zoals het oplossen van een mysterie of het wraak nemen op de vijand. De sterke emoties van vrouwen levert ons dus zowel voordelen als nadelen op.

Maar laat deze niet teveel in de weg zitten

Het feit dat een vrouw veel emoties heeft is allang bekend, maar zorg er wel voor dat deze niet teveel in de weg zitten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je rekening houdt met de gevoelens van anderen, maar dit betekent niet dat je jezelf helemaal moet wegcijferen en alleen maar zorgt voor het geluk van anderen. Jouw ideeën zijn ook goed, misschien niet altijd voor anderen, maar zeker wel voor jezelf. Probeer daarom om genoeg zelfvertrouwen te krijgen, zodat je in je eigen dromen kunt geloven en deze na durft te volgen. Zelfvertrouwen is de sleutelfactor voor je eigen persoonlijke groei en succes.Geloof in jezelf en je zult al snel zien dat anderen ook in jou geloven. Want zeg nou zelf, zonder de vrouwen, zijn en kunnen de mannen helemaal niets.

Terug naar Business