Word jij ook een powervrouw?

Powervrouwen, power women, ondernemende vrouwen, noem het zoals je wil. Deze termen worden de laatste tijd vaker gebruikt om sterke vrouwen te benoemen. Een powervrouw weet wat ze wil en haar leven loopt op wieltjes, of dat is toch het beeld dat geschetst wordt. Maar wat is een powervrouw nu echt en hoe word je er eentje?

Wat zijn powervrouwen?

Powervrouwen zijn vrouwen die een succesvolle carrière hebben of een selfmade vrouw zijn, bijvoorbeeld omdat je zelf een bedrijf runt. Waar vroeger alleen selfmade mannen bestonden, zijn er nu ook meer vrouwen die een schitterende carrière hebben. Over die powervrouwen wordt wel eens gezegd dat ze energie voor tien hebben, nooit moe zijn, geen zwaktes hebben of er altijd op-en-top uitzien. Maar dat is een misperceptie. Ook succesvolle, zelfstandige vrouwen voelen zich wel eens doodmoe en leeggezogen en snakken op zo’n moment naar een Melitta koffie. En ook deze vrouwen liggen wel eens in hun jogging en zonder make-up in de zetel. Maar het zijn en blijven sterke vrouwen die zich na een dipje opnieuw herpakken.

Hoe word ik een powervrouw?

Wil jij ook een powervrouw worden? Droom je er al langer van om zelfstandig te zijn? Doe waar je zin in hebt en ga je dromen achterna. Akkoord, een eigen onderneming oprichten is niet zonder risico, maar hoe fijn is het niet om zelfstandig en onafhankelijk te zijn, ook op financieel vlak? Eenmaal je een goed idee hebt van je plannen en je een businessplan hebt opgesteld, moet je je ook mentaal klaarstomen op je carrièreswitch. Zelfontwikkeling is iets waaraan je moet werken. Geloof ook in jezelf. Het is belangrijk dat je weet wie jij bent en wat je sterktes en zwaktes zijn. Op die manier kan je je omringen met de juiste mensen, die een aanvulling vormen op jouw persoonlijkheid. Een goed team is dan ook belangrijk om succesvol te zijn en te blijven. Je zal snel beseffen dat je niet alle taken op jou kan nemen, dus je moeten leren delegeren. Maar af en toe een momentje van rust en een beetje ontspanning, met bijvoorbeeld Dolce Gusto capsules voor een heerlijke koffie, verhogen de productiviteit. En koffie geeft je nu eenmaal een energieboost waardoor je dubbel zo hard kan werken.

Stippel je je eigen succesvolle traject uit, maar zit je soms met de handen in het haar? Veel vrouwen worden getroffen door onzekerheid en vermoeidheid, en dat is ook normaal. Tijdens lastige periodes kan je je doelen visualiseren: je vormt in je hoofd een helder beeld van de doelen die je wil bereiken. Deze positieve mindset zal je meer energie geven en de kracht om door te zetten om je doelen te bereiken. En denk eraan: mentale gezondheid komt op de eerste plaats. Durf het toegeven als het allemaal wat te zwaar wordt en neem wat rust, dat zal je alleen maar sterker maken.
 

Terug naar Beauty