Zelfacceptatie: leer je lichaam graag zien

Als vrouw wil je je zelfverzekerd voelen en trots zijn op je lichaam. Hét perfecte lichaam bestaat echter niet. Elk lichaam is anders en mooi, of je nu klein of groot bent. Toch zijn er heel wat vrouwen die er niet in slagen vrede te nemen met hun lichaam. Als ze in de spiegel kijken, voelen ze zich ongelukkig. Dat is jammer. Wij helpen je je lichaam te omarmen en geven je tips om je beter te voelen.

Leer je lichaam accepteren

Zelfacceptatie is voor velen een issue. Hoe leer je je lichaam accepteren? We hebben allemaal complexen en voelen ons onzeker over onze neus, buik of billen. Maar het ideale lichaam bestaat niet en je mooi voelen heeft ook niks te maken met gewicht. Een goede tip om vrede te nemen: vergelijk jezelf niet met anderen. Elke persoon is anders, zowel zijn karakter als zijn lichaam. 

Maakt een ingreep jou gelukkiger?

Toch lukt het voor heel wat mensen niet om hun lichaam te accepteren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij oprecht heel triest wordt van je borsten. Je vindt dat ze er te klein uitzien en kan ze niet accepteren, hoe hard je het ook geprobeerd hebt. Dan kan je een borstvergroting overwegen. Misschien is dat voor jou de enige oplossing om opnieuw gelukkig te worden. Je vraagt hiervoor advies aan een gespecialiseerd arts en vertelt wat je wensen zijn. Een borstvergroting betekent niet dat je van een A- naar een F-cup hoeft te gaan. Een implantaat hoeft niet groot te zijn om een mooi resultaat te geven. Een borstvergroting is heel persoonlijk, vandaar dat er voor de ingreep een uitgebreid gesprek gepland staat.

Durf naar je lichaam te kijken

Wanneer je na zo’n borstvergroting opnieuw in de spiegel kijkt, zal je je wellicht gelukkiger voelen. Je bent blij met je nieuwe lichaam. Maar ook wie geen chirurgische ingreep onderging, moet in de spiegel durven kijken. Kijk jezelf in de ogen en bekijk vervolgens je hele lichaam. Som op waar je dankbaar voor bent. Zie je jezelf niet zo goed in de spiegel? Dat kan ook een medische oorzaak hebben: door het natuurlijk verouderingsproces van je lichaam verslapt de huid rond je oogleden en gaat die hangen. Hangende oogleden verminderen je zicht, wat zorgt voor klachten. Een ooglidcorrectie kan dit probleem verhelpen en geef je opnieuw een open blik, waardoor je gezicht zal stralen. Het teveel aan huid wordt weggehaald, waardoor je opnieuw goed zal kunnen zien. Wist je dat in het geval van een functionele ingreep zelfs een terugbetaling door de mutualiteit mogelijk is?
 

Terug naar Beauty