Persoonlijk zijn we helemaal fan van de film over de blauwe wezentjes in de andere wereld. Daarom zijn ook erg happy met dit nieuws: Zoe Saldana heeft de komst van Avatar 2 én Avatar 3 bevestigd. Begin 2014 zullen de opnames starten.

In deel 1 van deze prachtige film vertolkt Zoe Saldana de rol van Neytiri, de vrouwelijke blauwe tegenspeelster van hoofdrolspeler Sam Worthington. Volgens de donkere schone worden deel 2 en deel 3 tegelijkertijd gefilmd. “Als we eerst deel 2 filmen en dan afwachten om volgens deel 3 te filmen, dan ben ik 40 of 50 tegen de tijd dat we aan deel 3 beginnen. Het is een lang en moeizaam proces", vertelt Saldana over de filmplannen.

Eerder werd al aangekondigd dat Avatar deel 2 al in December 2014 uit zou komen, maar deze deadline lijken ze niet te gaan halen. Wat er mis is gegaan is onduidelijk, maar waarschijnlijk heeft het met financiering te maken. Hoewel er nog geen officiële getallen publiekelijk zijn gemaakt, zijn de schattingen niet mis. Het productie budget zou rond de 300 miljoen komen te liggen.

Wie het eerst deel van Avatar niet heeft gezien of bij wie het verhaal alweer is weggezakt:

Jake Sully (Sam Worthington) begint aan een missie waarbij ze een metaal van de maan Pandora gaan halen. In de vorm van een avatar, een blauw wezen, gaat Jake naar deze maan om het vertrouwen van de oorspronkelijke bewoners (Na'vi) te winnen. Jake, die door een ongeluk verlamd is geraakt vanaf zijn middel, kan gewoon lopen op Pandora. Dat compliceert de missie, aangezien hij zich erg gaat thuisvoelen op de mooie, idyllische en sprookjesachtige maan. Daarnaast raakt hij al snel verliefd op de mooie Neytiri. Waar ligt de loyaliteit van Jake: bij de mensen of bij de Na'vi?

Avatar 1 haalde een whooping $2,7 miljard binnen aan bioscoopbezoeken. Denk je dat deel 2 en deel 3 dit magische bedrag ook gaan halen?

NOTFOUND

Terug naar Film