Handig en snel zorgverzekeringen vergelijken

Iedereen wil graag goed verzekerd zijn. Maar welke zorgverzekeraar is nu echt de goedkoopste en de beste? Een voor een claimen ze dat te zijn, maar is dat ook echt zo? Niemand wil te veel betalen voor zorg die je niet eens nodig hebt. Een geschikte zorgverzekering vinden is daarom cruciaal.

Soorten zorgverzekeringen

Omdat we allemaal de beste zorgverzekeraar willen, is het verstandig om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier kan je de voor- en nadelen aan elkaar afwegen. Voordat je aan deze vergelijking begint is het handig als je al iets weet over de soorten zorgverzekeringen. Ten eerste zijn er verplichte zorgverzekeringen en een aantal aanvullende zorgverzekeringen. Als je in Nederland woont of werkt, ben je wettelijk verplicht om een basisverzekering te hebben. Deze basisverzekering is bedoeld om de standaardzorg te dekken, denk hierbij aan ziekenhuis, huisarts of apotheek. De aanvullende zorgverzekering kan je naar je eigen wensen en behoeften invullen. Deze behoeften kunnen de tandarts, een bril en lenzen of bijvoorbeeld kraamzorg zijn. Bekijk voor het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering altijd eerst de basisverzekering. Het kan voor komen dat een aantal behoeften al bij de basisverzekering zitten inbegrepen. 

De zorgverzekeringaanbieders

Het is ook niet onbelangrijk om je van te voren bewust te zijn welke zorgverzekeringaanbieder er allemaal zijn. Je hebt namelijk de keuze uit onwijs veel verschillende aanbieders. Ten eerste moet je er rekening mee houden dat een zorgverzekeraar een commercieel bedrijf is. Enkel VGZ en Univé zijn uitzonderingen, deze hebben géén winstoogmerk. In de wereld van zorgverzekeringen is er veel concurrentie. Het is daarom meer dan verstandig om goed uit te zoeken welke het beste is en waar je zo goedkoop mogelijk uit bent. Alle diverse zorgverzekeringaanbieders vallen onder tien hoofdaanbieders: Achmea Groep, ASR, CZ, DSW, ENO, IptiQ, Menzis, ONVZ, VGZ en Zorg en Zekerheid. Indien je precies wil weten welke aanbieders hier onder vallen, kan je het beste een kijkje nemen op webzorg.nl. Daar vind je meer handige informatie over alles omtrent zorgverzekeringen.

Zorgverzekeraars vergelijker

Als je zelf alle zorgverzekeringen moest vergelijken dan zou je dagen bezig zijn en er ten slotte alsnog geen wijs uit komen. Er zijn er namelijk zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is het ook niet nodig om dat zelf uit te zoeken met een zorgvergelijker. Op portalen als het zorgvergelijker van Webzorg of het zorgverzekering vergelijk van Allesoververzekeringen,info vind je naast de nodige informatie over zorgverzekeringen namelijk ook een handige zorgverzekeraars & zorgvergelijker. Vul je eigen gegevens en voorkeuren in en de zorgverzekeraars worden automatisch vergeleken. Zo kan jij binnen een oog opslag zien welke zorgverzekeraar het voordeligst is en het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Terug naar Business