Vitamines en voeding met een geneeskrachtige werking

Je gezondheid bevorderen kan op verschillende manieren. Gezond eten, geregeld gaan sporten of bewegen en voldoende slapen zijn de belangrijkste criteria om goed voor jezelf en je lichaam te zorgen. Als je daarnaast een aantal geneeskrachtige en voedingsmiddelen opneemt in je dagelijks voedingspatroon, mag je zeker zijn van een gezonde basis. Er bestaan daarvoor een aantal natuurlijke supplementen en voedingsmiddelen die een medicinale werking met zich meebrengen.

Vitamines

Heb je een gezond en gevarieerd voedingspatroon? Dan krijg je ongetwijfeld al heel wat nodige vitamines en mineralen binnen. Toch bestaat de kans dat je bepaalde vitamines mist. Dat kan uiteraard ook externe oorzaken hebben. Denk maar aan het bekende vitamine C-tekort waar heel wat mensen in de winter mee te kampen hebben, of een tekort aan vitamine B bij vegetariërs. Daarom is het niet slecht om af en toe een supplement naast je reguliere eten te nemen.

Supplementen

Wanneer je bepaalde kwaaltjes ondervindt, of je merkt dat je tekorten hebt aan bepaalde stoffen, is het raadzaam om supplementen bij te nemen. De vitamines in deze supplementen zorgen ervoor dat je alle nodige stoffen binnenkrijgt, en dragen op die manier bij aan een gezonde levensstijl. Bovendien kunnen supplementen ook preventief ingenomen worden. Een welbekend voorbeeld hiervan is de zwangere vrouw die vanaf het begin van haar zwangerschap foliumzuur bijneemt. Dit is vitamine B11 dat ook in bananen, gist, melk, peulvruchten en nog andere voedingsmiddelen terug te vinden is. Toch nemen zwangere vrouwen dit foliumzuur bij in de vorm van een supplement, om te voorkomen dat ze een tekort ontwikkelen. Er is dus niets mis met dergelijke supplementen. Wel is het nuttig om vooraf ten rade te gaan bij uw huisarts of apotheek.

Specifieke voeding

Sommige mensen kampen met bepaalde voedselallergieën of intoleranties. Om hun gezondheid en welzijn niet te schaden, vermijden ze best bepaalde voeding. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat alternatieven. Denk maar aan mensen met een glutenallergie die toch nog brood, pasta of koekjes kunnen eten dankzij het uitgebreide aanbod aan glutenvrije varianten. Of zij die een intolerantie hebben ontwikkeld voor dierlijke melk, kunnen terugvallen op vegan kaas, ijs of yoghurt.

Koop je vitamines en voeding bij een betrouwbare apotheek

De meeste vitamines, mineralen, supplementen of specifieke voeding zijn gewoon vrij te verkrijgen op de markt, en zo ook bij online apothekers. Om er zeker van te zijn dat je effectieve producten aangeleverd krijgt, ga je best op zoek naar een betrouwbare internet apotheek. Pazzox is daar een mooi voorbeeld van. Deze online apotheek is erkend door de FAGG, en daardoor een uitstekende leverancier voor jouw vitamines en voeding.

Terug naar Beauty