Women are heroes: Vrouwen in de zorg

Bijna acht van de tien werkenden in de gezondheids- en welzijnszorg zijn vrouw en dat aantal blijft oplopen. Het is ook niet zo gek, want de zorg is erg nodig en dan is het alleen maar fijn dat er mensen zijn die hiermee aan de slag willen gaan. Zelf ook op zoek naar een vacature in de zorg? Lees hier wat het fijne is van het werk in deze branche.

Iets betekenen voor een ander

Werken in de zorg betekent dat je iets kan doen voor een ander. Je bent niet alleen bezig voor mensen, maar je werkt ook samen met een ander. Het kost soms ook niet heel veel moeite. Een praatje of luisterend oor kan al veel losmaken bij een persoon. Dit zou je kunnen doen in de ouderenzorg, maar vergeet het ziekenhuis of de gehandicaptenzorg niet. Op al deze plekken kun je toch net het verschil maken voor een bewoner of patiënt en de dankbaarheid en waardering die je er vervolgens voor terug krijgt, is niet te onbetaalbaar.  

Doorgroeimogelijkheden

Als je kijkt naar wat het kan doen voor je carrière, is dat natuurlijk erg gunstig. Er zijn een hoop verschillende functies beschikbaar in de gezondheidszorg, of je nu een middelbareschooldiploma, een bachelordiploma of een gespecialiseerd medisch diploma hebt. Je kunt zelfs aan de slag gaan in deze sector zonder een diploma. Ook omscholen is dus erg makkelijk. Neem bijvoorbeeld een verpleegkundige baan. Om aan de slag te gaan als verpleegkundige is een diploma niet per definitie nodig. Er zijn genoeg zorginstellingen die een leer-werktraject aanbieden. Zo kun je direct aan de slag als verpleegkundige.

Veel vrijheid

Je kunt enorm veel bepalen in de zorg. Als flexer in de zorg kun je ervoor kiezen om bij losse opdrachtgevers te gaan werken. Denk hierbij aan werken in een ziekenhuis of de GGZ. Je kunt hierbij veel ervaring opdoen bij verschillende organisaties en doelgroepen. Goed voor je zelfontwikkeling! Daarnaast kun je ervoor kiezen om aan te geven waar jouw interesses liggen. Dus werk je graag in de verslavingszorg en gehandicaptenzorg, dan kan je juist diensten daar krijgen. Je hebt dus eigen controle op waar je werkt en daarom kiezen veel mensen die flexibel willen werken voor de zorg.

Terug naar Business